Holistische visie op heelwording - praktijk de Branding

praktijk de branding, massagetherapie en meer...
een zee van aandacht bij praktijk de branding
diensten Praktijk de Branding
massagetherapie, bewustwording, healing, hooggevoeligheid
Ga naar de inhoud

Holistische visie op heelwording

Voelen wat er is
Onbalans tussen gevoel en verstand kan leiden tot spanningen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een onbestemd gevoel, lichamelijke klachten, stress en ziekte.
We leven ons leven maar zijn ons niet meer bewust wat we hierbij voelen. We handelen zoals het van ons wordt verwacht. Dit is een overlevingsmechanisme wat nuttig kan zijn voor behoud van je zelfgevoel, maar de andere kant kan zijn dat je het contact met jezelf en de buitenwereld volledig verliest.

"Pijn is een cadeau dat niemand wil uitpakken"
Pijn van opgelopen (jeugd)trauma's, andere pijnlijke ervaringen of onopgeloste conflicten kunnen ons doen besluiten de gebeurtenis te verdringen. Dit gebeurt meestal onbewust. Op de achtergrond blijft deze echter aanwezig en kan ons hele leven beïnvloeden. Zo kan een kleine aanvaring met bijv. een collega, een buiten proporties heftige emotie losmaken. De aanvaring triggert een ervaring uit het verleden (een niet verwerkte emotie) die onbewust naar boven komt en zich uit in een heftige emotie, die niet in verhouding staat met het gebeuren op zich. Zo kan een volwassen persoon reageren als een kind, omdat de emotie die als kind is opgedaan niet is verwerkt en dus nog steeds actief is. Men is zich niet bewust van de onverwerkte pijn.
Door bewustwording van de onverwerkte pijn kan de verwerking in gang worden gezet.

Thuiskomen bij jezelf
Klachten of symptomen worden vaak als hinderlijk ervaren. Maar wat zou er gebeuren als we anders naar de manifestatie van het symptoom zouden kunnen kijken. Als we het symptoom als bondgenoot zien en dat met vriendelijkheid tegemoet treden? Dan kan duidelijk worden wat er dwarszit, wat er blokkeert en kan de vastgelopen energie weer in beweging komen.

Heelwording
We hebben de keuze om ons leven te leven zoals het van ons wordt verwacht (zonder onze gevoelens te laten spreken) of we kiezen om vanuit onze eigen essentie te leven (die voor iedereen verschillend is). Niemand kan voor een ander bepalen hoe te leven. Heelwording is een proces dat volledig in eigen handen ligt. De verantwoordelijkheid ligt dus bij de persoon zelf.
Ik ga ervan uit dat iedereen in staat is om zichzelf te helen, door het aanspreken van het zelfgenezend vermogen van het lichaam. Soms zijn we vergeten hoe we dit vermogen kunnen benutten.

Met hart en ziel en ondersteund door mijn eigen ervaringen en opgedane kennis begeleid ik mensen in dit bewustwordingsproces.

© JV webdesign 2024
Praktijkadres: Huibert Pootstraat 23, 1962HA Heemskerk - Tel. 0251-236988 / 06-49798515
Terug naar de inhoud